Posebni programi i radionice

Pored redovnog programa u vrtiću se organizuju posebni programi i brojne radionice:

Škola engleskog jezika

Škola engleskog jezika – četiri puta nedeljno po sat vremena. Oksfordski program „English with Elie“. Deca od 2,5 do 7 godina pevaju, recituju, glume, igraju, crtaju, popunjavaju radne listove – sve na engleskom. Učenje je lako i zabavno jer ih ne uči profesor već englesko slonče Elie koje živi u vrtiću iza prozorske ogradice!

Dramska radionica

Dramska radionica – glumica Marija Puškarov uči decu da jasno govore, recituju, pokažu svoja osećanja, artikulišu pokret i na taj način reše neke razvojne probleme koji ih muče.

Muzička radionica

Muzička radionica „Šum, ritam, ton“ – pevanje , slušanje muzike, prepoznavanje instrumenata i sviranje na klavijaturi , gitari, udaraljkama.
Škola plesa za predškolce – dečja muzika sa koreografijama (imitiranje životinja, instrumenata telom i pokretom), igre iz narodne tradicije, kao i moderan ples, valcer, samba…

Dečje igre nekada i sad

„Dečje igre nekad’ i sad’“ – motoričke i društvene radionica „E baš hoću da se lepo ponašam“- zabavno je i lako biti fin uz časove lepog ponašanja.

– Logopedske vežbe – ako liba libi glize lep tu je nas logoped.

– Likovni atelje – uz redovan program, stručni saradnik za likovnu umetnost organizuje visoko kreativne radionice koristeći najraznovrsnije materijale i tehnike kroz grupni rad. Naš prostrani vrtić kao da je mali za toliko radova.

– „Nauka za decu“ – eksperimenti i ogledi. Sve te flašice, voda, ulje , mirisi…baš je zanimljivo.

Nastava u prirodi

Ono po čemu se naš vrtić razlikuje od drugih jeste mogućnost nastave u prirodi. Koristimo prednosti okruženja da boravimo što više na čistom vazduhu- igramo se i učimo dok nam se rumene obrazi. Šetamo do mini ZOO vrta i jezera „Košuta“, Miloševog konaka i Hajdučke česme. U šetnji i smehu učimo o prirodi, životinjama, istoriji. Kod „Košute“ se igrama sa patkama i zekama, u konaku nas svi znaju i tu na licu mesta učimo istoriju, na Hajdučkoj česmi punimo flašice vodom…. U prostranom dvorištu organizujemo izložbe naših radova na otvorenom.

Veseli petak ( Happy Friday)

U petak uveče roditelji imaju mogućnost da dovedu dete u vrtić na žurku u pidžamama, a oni, rasterećeni brige, provedu prijatno veče sa prijateljima. U subotu ujutro dolaze po dete.

Uh, ručak!

Možda neko ne voli baš da jede sam kod kuće, ali u veselom društvu i uz „čarobnu“ hranu koju doprema „Royal Catering“, svi su ješni. Mame i tate dobijaju jelovnik na početku meseca za predstojeći mesec. Pogledajte primer mesečnog jelovnika.
dvoriste09
priredba2012
muzika
sahTurnir
happyfriday